Saturday, September 26, 2020

Електрокари BMW отримають зарядки на сонячній енергії

 Компанія BMW запропонує покупцям своїх майбутніх електрокарів зарядочних станції, які будуть працювати на сонячній енергії і дозволять заощадити ресурс домашньої електромережі. фотогалерея:

Пристрій був розроблений німецькою компанією Solarwatt. Система являє собою набір панелей, «збирають» сонячну енергію і перетворюють її в електрику. Вони можуть бути встановлені, наприклад, на даху гаража або просто розміщені у дворі будинку.

ККД зарядочних станції буде багато в чому залежати від інтенсивності сонячних променів і кількості встановлених панелей. Втім, виробник запевняє, що зарядка буде здійснюватися навіть в похмурі дні. Ціни на пристрій поки не повідомляються.

Першим електрокаром BMW стане компакт-кар i3, серійний варіант якого покажуть у вересні на Франкфуртському автосалоніпосилання відкриється в новому вікні . До складу силової установки моделі увійде 170-сильний електромотор і комплект літій-іонних батарей. Без підзарядки хетчбек зможе проїхати від 128 до 160 кілометрів. За додаткову плату в чотири тисячі доларів i3 оснастять двоциліндровим мотоциклетним двигуном, який буде заряджати акумулятори в дорозі. У такій модифікації запас ходу збільшиться до 400 кілометрів.

Другим представником сімейства еко-моделей «i» стане гібридний спорткар i8. Він отримає 1,5-літровий бензиновий турбомотор, 130-сильний електродвигун і коробка передач з двома зчепленнями. Сумарна потужність силової установки складе 350 кінських сил.

No comments:

Post a Comment

Задньопривідний BMW X3: дешевше і економічніше

 Якщо вибір обмежений, покупець піде до конкурента - це очевидно. BMW не має наміру ділитися клієнтами і готова запропонувати нову версію кр...